نظارت بر شرایط اتاق سرور
اتاق سرور از حساس ترین مکانهای هر سازمان می باشد که سرورها و تجهیزات ارتباطی و اطلاعاتی را در خود نگهداری و حفاظت می کند. با توجه به اینکه بخش مهمی از داراییهای سازمان یعنی دادهها، در فضای فیزیکی اتاق سرور نگهداری می شود، ایجاد شرایط استاندارد و پایش از راه دور آن از اهمیت ویژه ای برای مدیران شبکه برخوردار است.
قابلیت جالب توجه دیگر سنسور دما و رطوبت IoT، اطلاع از زمان قطع شدن اینترنت، برق شهر یا برق UPS از راه دور و Log گیری از آن است!
همیشه احتمال فراموش کردن کنترل شرایط اتاق سرور و بروز صدمات وجود دارد امروزه برای کنترل دما، آتش سوزی، حفاظت و تردد از سیستمهای متنوعی برای اتاقهای سرور استفاده می شود تا بهترین شرایط برای عملکرد تجهیزات و حفاظت از آنها بوجود آید. با توجه به اینکه معمولا نیروی انسانی و یا مسوول شبکه، در اتاق سرور مستقر نمی باشد ممکن است وضعیت فیزیکی اتاق سرور کنترل نشود و بینابین کارهای روزمره دچار فراموشی شود از این رو ایجاد چک لیست کنترل دوره ای شرایط اتاق سرور و نصب شرح وظایف مسوول مربوطه می تواند بسیار موثر باشد و اهمیت بررسی و کنترل وضعیت را برجسته تر نماید. از مواردیکه در چک لیست کنترل شرایط اتاق سرور می توان درج کرد: کنترل سیستم اعلام و اطفاء حریق، کنترل اتصالات کابلها در سویچها، کنترل دستگاه های خنک سازی و کولینگ، نشتی احتمالی آب، وضعیت UPS، باطری ها و ... است. فرم دهی کابلها و تجهیزات پسیو شبکه، برچسب گذاری و جداسازی از جمله موارد دیگری است که باعث نظم و مدیریت بهتر در اتاق سرور می شود و تاثیر مستقیمی بر بهبود عملیات عیب یابی و توسعه شبکه دارد.
کنترل وضعیت اتاق سرور
مدیران شبکه بعد از انجام اقدامات لازم برای تامین شرایط استاندارد اتاق سرور و بررسی چک لیست دوره ای آن به ابزاری نیاز دارند که بتوان خارج از اتاق سرور وضعیت را مانیتور کرد و بر شرایط نظارت داشت. معمولا بجز دوربین مداربسته که از طریق شبکه و خارج از محل کار نیز می توان وضعیت را بررسی کرد، بقیه سنسورها و دستگاههای نصب شده بصورت آفلاین هستند و مقادیر دما، رطوبت، ولتاژ برق ورودی و خروجی UPS، وضعیت تردد، وضعیت سیستم های خنک سازی و ... را در نمایشگرهای خود نمایش می دهند که برای محیطهایی که نیروی انسانی در آن مستقر نیست، از دسترس خارج است و نمی توان از اطلاعات آنها به سادگی استفاده کرد.
نظارت آنلاین بر اتاق سرور، جایگزین نمایشگرهای فیزیکی داخل رک می شود در این میان سیستمهایی وجود دارند که از طریق پیامک و اپ های موبایل آلارمها را به مدیر شبکه انتقال می دهند. این سیستمها بسیار کاراتر از سیستمهای آفلاین هستند هرچند اغلب بصورت جزیره ای تنها یک یا چند نوع محدود از اطلاعات را مانیتور و گزارش می کنند و چنانچه بخواهید تصویر کاملی از وضعیت اتاق سرور را بر روی یک داشبورد نظارتی داشته باشید، اغلب هزینه تمام شده مانع از تهیه این نوع سیستمها می شود و کلا بخش نظارت بر اتاق سرور از اولویتها خارج می شود.
سنسوهای اقتصادی اینترنت اشیا برای اتاق سرور
توسط اینترنت اشیا راه حلهای جذاب و ارزان جدیدی برای اتصال هر آنچه که اطلاعات و یا کنترل آن برای ما مهم است، بوجود آمده است. دیگر به سادگی می توانیم بسیاری از اشیا بی جان اطراف خود را به سخن واداریم و از حال آنها باخبر شویم و اگر نیاز شد تصمیم گیری کنیم که بقیه اشیا چه واکنشی نشان دهند تصمیم گیری در سیستم می تواند با شرطهای ساده شروع شود و در نهایت توسط هوش مصنوعی و با یادگیری از شرایط گوناگون به سیستمهای هوشمند متکی به خود منجر شود. آنچه که در مراحل نخستین کنترل شرایط محیطی اتاق سرور برای ما اهمیت دارد این است که بتوانیم با استفاده از قابلیتهای اینترنت اشیا یک سیستم نظارتی و کنترلی ساده، آنلاین و مقرون به صرفه در اختیار داشته باشیم.
به بیان دیگر همچنانکه مدیران شبکه و IT توسط ابزارهای مختلف ریموت و یا کنترل تحت وب، به سرورها، سرویسها و کامپیوترهای شبکه دسترسی و نظارت دارند، ابزار دیگری به نام سنسورهای آنلاین به داشبورد کنترلی آنها اضافه می شود که کاملا خودکار است. این سنسورها به وایفای شبکه متصل شده و اطلاعات موردنیاز اتاق سرور را جمع آوری و در داشبورد تحت وب مدیر شبکه قرار می دهند تا در هر زمان و نقطه ای دیگر تصویر کاملی از وضعیت اتاق سرور داشته باشد.
سنسور دما و رطوبت اتاق سرور
سنسور دما و رطوبت اتاق سرور
نصب و راه اندازی سنسور دما و رطوبت اتاق سرور حسبات به سرعت و به سادگی انجام می گیرد. ابتدا از دسترسی وایفای در هر مکانی که می خواهید سنسور را نصب کنید اطمینان پیدا کنید سپس نام وایفای (SSID) و کلمه عبور آنرا مشخص کنید تا بر روی برد سنسور دما و رطوبت برنامه ریزی شود (برنامه ریزی توسط شرکت سازنده سنسور و قبل از ارسال محصول)، بعد از دریافت سنسور دما و رطوبت، آداپتور آنرا به برق ۲۲۰ ولت متصل نموده و از طریق وبسایت hesBot یا اپ hesBot وارد داشبورد کنترلی خود شوید. از این پس دما و رطوبت را بصورت لحظه ای (معمولا به روزرسانی هر یک دقیقه روی می دهد) می توانید مشاهده کنید. همچنین می توانید با کلیک روی هر کدام از سنسورها از سابقه (Log) آن مطلع شوید.
قابلیت هیجان انگیز دیگری که سنسورهای حسبات در اختیار شما قرار می دهد، اطلاع از زمان قطع شدن اینترنت، برق شهر یا برق UPS هاست.
قابلیت اطلاع از زمان قطع شدن برق یا اینترنت
سنسور آنلاین دما و رطوبت اتاق سرور قابلیت مهم دیگری در اختیار ادمین شبکه قرار می دهد. توسط این سنسور می توانید از زمان و مدت قطع شدن اینترنت یا برق، در شبکه خود مطلع شوید. در داشبورد این سنسور، زمان قطع شدن سنسور یا برق شبکه یا UPS لاگ (Log) می شود و علاوه بر زمان شروع و پایان مشکل، مدت آن نیز در اختیار شما قرار می گیرد. بطوریکه اگر سنسور را به خروجی UPS متصل کنید می توانید از زمان دقیق خالی شدن آن مطلع شوید (چنانچه برق اصلی قطع و UPS فعال شده باشد). با استفاده از چند سنسور آنلاین، علاوه بر در اختیار داشتن دما و رطوبت نقاط مختلف (برای مثال در صنایع دام و طیور و گلخانه)، می توان وضعیت قطع یا خاموش بودن برق را در نقاط مختلف پایش کرد و درصورت لزوم به رفع مشکل برق در آن قسمت پرداخت.
برای اطلاعات بیشتر از طریق لینکدین یا تلگرام با ما در ارتباط باشید.